Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Autismul

  • Autismul
vezi detalii »

BPOC

  • BPOC
vezi detalii »

Insufienta ovariana prematura

  • Insufienta ovariana prematura
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Acupunctura

MEDICINA TRADITIONALA

Reprezintă metode tradiţionale chinezeşti care par foarte simple, dar sunt deosebit de eficiente în tratarea a numeroase afecţiuni.

Nu se tratează o boală anume, ci un organism afectat de boală, datorată unui dezechilibru energetic.

Testele clinice au demonstrat faptul că prin intermediul acestor metode de tratament, nu numai că se pot vindeca bolile, ci mai mult, se poate mări imunitatea organismului, obţinând cale mai bune efecte în prevenirea apariţiei bolilor şi implicit în mărirea duratei de viaţă a omului.
P
rincipalele afecţiuni ce pot fi tratate prin intermediul acupuncturii şi a masajului terapeutic: Angina pectorală, Hipertensiunea arterială  ,  ameţeli, insomnie, anxietate, slăbire a memoriei, Hipercolesterolemia, dureri de cap, dureri de ceafa, afectiuni ale vertebrelor, hernie de disc, discopatie lombara, discopatie cervicala, intinderi musculare, varice ale gambelor, durerile menstruale.

Nu se tratează o boală anume, ci un organism afectat de boală, datorată unui dezechilibru energetic.
În momentul în care organele interne sunt afectate de o anumită boală, medicul specialist în medicina tradiţională chineză poate acţiona asupra meridianelor prin care circulă energia fiecărui organ, pentru a scoate din interior către afară energia „perversă”, dăunătoare corpului, eliminând-o în afara corpului fizic.
 Testele clinice au demonstrat faptul că prin intermediul acestor metode de tratament, nu numai că se pot vindeca bolile, ci mai mult, se poate mări imunitatea organismului, obţinând cale mai bune efecte în prevenirea apariţiei bolilor şi implicit în mărirea duratei de viaţă a omului.
Principalele afecţiuni ce pot fi tratate prin intermediul acupuncturii şi a masajului terapeutic
Angina pectorală pe fond de cardiopatie
 
Angina pectorală pe fond de cardiopatie coronariană (pe care o vom numi pe scurt „angină pectorală”) este o afecţiune produsă de irigarea insuficientă cu sânge la nivelul vaselor coronariene, o tensiune la nivelul miocardului şi oxigenarea insuficientă a muşchiului cardiac.
Manifestarea clinică principală este durerea în cavitatea toracică, sub osul stern sau în partea stângă a pieptului.
În cazul cardiopatiei ischemice, durerea radiază spre umărul stâng, spre braţul stâng şi spre degetul mic al mâinii stângi (care este capătul meridianului energetic al inimii) sau degetul inelar al mâinii stângi. Durerea poate persista pentru 1-5 minute, foarte rar putând ajunge să ţină până la 10-15 minute. Dacă pacientul se odihneşte sau ia nitroglicerină, durerea se ameliorează.
De cele mai multe ori angina pectorală apare în caz de oboseală, după o masă prea bogată, ori în cazul unei stări emoţionale apărute prea brusc. În acest caz, bolnavul devine palid la faţă, gândirea devine agitată, corpul are transpiraţie rece.
Acupunctura acţionează la nivel energetic şi stimulează circulaţia sângelui la nivelul vaselor coronariene, îmbunătăţind funcţiile ventriculului stâng.
Astfel, prin reglarea circulaţiei energetice şi a fluidelor în corp, se măreşte capacitatea miocardului de a rezista contra leziunilor ce se pot produce din lipsa oxigenului, angina pectorală fiind ameliorată în mod vizibil.
Hipertensiunea arterială
 
Hipertensiunea arterială este situaţia în care un organism prezintă o creştere considerabilă a presiunii sângelui, cea mare de peste 160 mm coloană de mercur sau ≥21.3Kpa, şi cea minimă de peste 95 mm sau ≥12.7Kpa.
Manifestările clinice sunt: dureri de cap, senzaţie de dilatare a capului, ameţeli, insomnie, anxietate, slăbire a memoriei, iar în faze avansate poate conduce la manifestări patologice la nivelul encefalului, cordului şi a altor organe interne. Cauzele apariţiei acestei afecţiuni nu sunt foarte clare, însă medicii consideră că ele sunt în strânsă legătură cu vârsta, cu profesia sau factorii genetici.
Tratamentul prin acupunctură pentru hipertensiune are rezultate vizibile într-un timp relativ scurt.
Nu trebuie însă neglijate obiceiurile alimentare, regimul alimentar trebuind să fie sărac în sare şi grăsimi animale, hipoglucidic şi hipocaloric. Trebuie căutată menţinerea prin autocontrol a unei stări emoţionale relaxate, acordând o mai mare importanţă efectuării de exerciţii fizice regulate pentru a putea elimina cu uşurinţă kilogramele în plus.
Hipercolesterolemia (
COLESTEROL)
Hipercolesterolemia este o manifestare patologică apărută atunci când nivelul grăsimilor în sânge este mai mare decât cel normal. Cazurile care trebuie avute în vedere mai atent în clinică sunt atunci când valorile colesterolului sau al trigliceridelor este mult crescut faţă de normal.
În legătură cu modul de diagnosticare a hipercolesterolemiei, internaţional s-a stabilit ca nivel maxim 220 mg/ml, iar pentru trigliceride 160 mg/ml, la o vârstă de peste 40 de ani. Hipercolesterolemia are o legătură foarte importantă cu apariţia afecţiunilor cardio-vasculare, a bolilor sistemului endocrin şi a apariţiei bolilor metabolice, a afecţiunilor hepatice şi în special cu apariţia multor afecţiuni la persoanele în vârstă.
Tratamentul prin acupunctură poate scădea nivelul de colesterol, trigliceride, proteine şi fosfatide din sânge. Prin acupunctură şi modul ei de acţiune la nivelul meridianelor energetice, se accelerează mişcarea peristaltică, făcând ca alimentele ingerate să rămână cât mai puţin în intestine şi să elimine mai rapid, reducând astfel cantitatea de grăsimi absorbite de către organism.
Pe de altă parte, se măreşte mobilitatea proteazelor (LPL).
  Insomnia
Insomnia este o afecţiune des întâlnită, cu cauze neorologice. Este asociată adesea cu o stare de oboseală neuro-psihică şi fizică, dureri de cap şi ceafă, incapacitate de a adormi, stări de iritare şi irascibilitate, dereglare a funcţiilor neuro-vegetative.
Nu se observă la pacienţii ce suferă de această afecţiune nici un fel de modificare patologică la nivelul organelor interne. De cele mai multe ori are un debut lent şi o evoluţie îndelungată. Este mai des întâlnită la persoane cu o activitate intelectuală mai intensă.
Tratamentul insomniei prin metodele folosite de acupunctură are rezultate sigure şi lipsite de pericolul pe care îl are administrarea îndelungată a barbituricelor sau a altor produse de acest gen.
  Afecţiuni ale vertebrelor cervicale : Hernie de disc, discopatie lombara, discopatie cervicala.

Afecţiunile vertebrelor cervicale apar în urma îmbătrânirii discurilor intravertebrale, a apariţiei de osteofite care apasă pe terminaţiile nervoase sau pe măduvă, producând blocaje în circulaţia sângelui la nivelul arterelor spinale.
În clinică afecţiunile se impart în patru tipuri: care afectează teminaţiile nervoase, care afectează măduva, care afectează arterele spinale şi care afectează nervii senzitivi. Cele mai de întâlnite sunt cele în care se afectează terminaţiile nervoase şi care se manifestă sub formă de dureri în regiunea cefei, şi a umerilor, durerea radiind spre braţe şi degete, totodată fiind afectată mobilitatea gâtului. La persoanele afectate mai grav, degetele sunt amorţite şi lipsite de putere, ori au ameţeli şi piuituri în urechi.
Tratamentul prin acupunctură foloseşte electroacupunctura pe punctele din regiunea afectată şi punctele dureroase, rezultatele fiind dintre cele mai bune.
  Periartrita scapulo-humerale
Periartrita scapulo-humerală este o afecţiune degenerativă, inflamatoare la nivelul cartilagiilor din interiorul articulaţiei umărului.
Se manifestă în general la persoanele cu vârste de peste 45 de ani, la început cu dureri ce se agravează în timpul nopţii, iar pe măsură ce boala se agravează, este afectată foarte grav mobilitatea acestei articulaţii.
În medicina tradiţională chineză, se consider ca această afecţiune este datorată energiilor patogene “frig”, “vânt” şi “umiditate” care profitând de deficitul energetic din interiorul organismului afectat, atacă şi se “cuibăresc” în regiunea respectivă blocând circulaţia energetică şi producând durere şi incapacitate de mişcare.
Uneori această afecţiune apare în urma unui accident sau traumatism care face ca circulaţia sângelui să se blocheze, lucru valabil şi pentru energia – qi care nu mai poate circula normal prin meridianele energetice, se produce un dezechilibru la nivel energetic şi ulterior la nivelul ţesutului respectiv.
Tratamentul pentru această afecţiune este acupunctura sau metoda punerii de ventuze.
  Întinderi ale musculaturii lombare
 
Această afecţiune apare din cauza unor mişcări bruşte de răsucire sau de aplecare din talie. Persoana afectată are dureri atroce în regiunea lombară şi sacrală a spatelui.
Totodată capacitatea de mişcare este foarte mult afectată, iar datorită durerilor pacientul începe să tuşească, respiră mai profund şi nu suportă apăsarea zonei afectate. Durerile se intensifică după prima oră de la apariţie până la câteva zile.
În cazul întinderilor ale musculaturii lombare, acupunctura este una dintre cele mai eficiente metode de tratament, iar dacă este asociată cu exerciţii fizice adecvate, recuperarea este foarte rapidă.
Varice ale gambelor

Varicele gambelor apar în general pe venele de la suprafaţă, acestea se îngroaşă şi devin dureroase.
În afara faptului că au aspect neplăcut, venele umflate arătând ca nişte umflături de culoare vineţie, din cauza faptului că circulaţia sângelui este deficitară în acea regiune, persoana care este afectată are dureri şi usturimi în gambe, oboseşte mai repede la mers.
Netratată, această afeţiune poate duce le alte complicaţii cum ar fi: atrofia pielii din regiunea afectată, schimbarea culorii pielii, ulcere varicoase, hemoragii, etc. În cazul tratamentului prin acupunctură, cea mai indicată datorită rezultatelor foarte bune este electroacupunctura.
  Durerile menstruale
 
Durerile menstruale sunt dureri ce pot apărea la femeie în partea inferioară a abdomenului în perioada premenstruală, în timpul menstruaţiei sau după terminarea ei.
Manifestările clinice sunt caracterizate prin dureri puternice care devin din ce în ce mai atroce, iradiind din abdomen până în regiunea lombară sau sacrală a spatelui. Persoana afectată poate deveni palidă la faţă, are transpiraţii reci, corpul îi este atrofiat, membrele se răcesc, etc.
Şi acest tip de afecţiune poate fi tratat cu succes prin intermediul acupuncturii.


 


remedii naturiste remedii naturiste Contacteaza-ne!

remedii naturiste


remedii naturiste

medicina orientala   Apasarea cu degetul - Un remediu rapid impotriva durerilor DEPRESIASe spune ca in maximum douazeci de ani va fi boala cea mai raspandita de pe pamant. Boala nemultumirilor noastre. Rapid, in doar cateva zile sau saptamani, un om plin de energie si elan vital isi pierde interesul pentru toate componentele ...


vezi mai multe detalii despre "remedii naturiste"Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica