Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Tulburare deliranta - delir

 • Tulburare deliranta - delir
vezi detalii »

Afectiuni congenitale ale cristalinului

 • Afectiuni congenitale ale cristalinului
vezi detalii »

Masajul japonez - Terapia de indreptare a coxalelor

 • Masajul japonez - Terapia de indreptare a coxalelor
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Autismul

 
Autismul


Comanda acum!
0771.122.122
Contacteaza-ne!

                           Autismul este o tulburare neurologica grava, care survine in primii 3 ani de viata, se manifesta prin izolare si retragere sociala si limiteaza in mod considerabil comunicarea si relationarea. Copiii cu autism nu pot intelege sentimentele celorlalti, motiv din care au dificultati in a se exprima, fie prin cuvinte, fie prin gesturi sau expresii faciale.

                 Autismul debuteaza in general inaintea varstei de 30 luni si indeosebi, inainte de 1 an. Daca in primele luni de viata copilul autist are un comportament normal, treptat el isi pierde interesul fata de mediul in care traieste. Inchiderea in sine este tipica pentru copilul cu autism. El raspunde din ce in ce mai putin la stimulii exteriori si nici macar prezenta parintilor nu declanseaza nicio reactie.

                 Copiii cu autism sunt uneori foarte sensibili si pot reactiona puternic la sunete, atingeri, mirosuri sau imagini. Pot avea miscari stereotipe (leganare, rasucirea mainii), se pot atasa exagerat de obiecte sau se opun efectuarii de schimbari in rutina lor. Uneori, autistii au un comportament agresiv sau automutilant.

                 Numerosi copii cu autism prezinta un retard mental, in timp ce altii au un coeficient de inteligenta peste medie. Spre deosebire de retardul mental, caracterizat printr-un nivel de dezvoltare echilibrat, copiii cu autism au un nivel de dezvoltare inegal-  ei pot avea deficiente in unele domenii, in special in capacitatea de comunicare si relationare, dar au aptitudini deosebite in alte domenii (desen, muzica, matematica, capacitate exceptionala de memorare). Din acest motiv, unii dintre ei au rezultate peste medie la testele de inteligenta nonverbale.

                 Autismul afecteaza 34 copii din 10 000, de 4 ori mai multi baieti decat fete. Desi numarul copiilor afectati pare mic, incidenta autismului a crescut de 3 ori in cursul ultimilor 30 ani in America de Nord. Doua treimi din copiii autisti au un retard mental.
 
                 Tulburarile din spectrul autismului denumesc o serie de afectiuni cu unele trasaturi comune: autismul, PDD si sindromul lui Asperger.

Cauzele autismului raman necunoscute. Totusi, conform unor ipoteze avansate, autismul este legat de o serie de factori genetici si de mediu precum:

 • un virus (citomegalovirus)
 • o toxina din mediu
 • o anomalie sau o leziune cerebrala
 • nivelul anormal de neurotransmitatori (dopamina si serotonina) de la nivelul creierului
 • un stres major trait de mama in timpul sarcinii, in special intre a 24-a si a 28-a saptamana


               O alta ipoteza propusa, dar extrem de controversata este vaccinul ROR (Rujeola-Oreion-Rubeola). In 1998 un gastroenterolog britanic a avansat ipoteza unei legaturi intre autism si vaccinul ROR, sustinand ca cele trei vaccinuri ar trebui administrate separat. Mai multe studii au contestat aceste concluzii.

              Fiecare copil cu autism este unic in personalitatea si caracterul sau. De asemenea, gravitatea si cauzele bolii difera foarte mult, ambii factori influentand comportamentul copilului. In ciuda diversitatii manifestarilor bolii, unele simptome sunt prezente (in diferite grade) si permit stabilirea unui diagnostic.
Simptomele autismului pot fi grupate in trei categorii principale:

Aptitudini scolare:

 • copilul nu raspunde atunci cand este strigat pe nume
 • evita contactul vizual
 • refuza contactul fizic (imbratisari, etc)
 • pare indiferent  si inchis in sine
 • prefera sa fie lasat singur, retras fata de ceilalti copii


Limbajul:

 • copilul nu vorbeste sau vorbeste foarte putin
 • invata tarziu sa vorbeasca
 • are dificultati in pronuntia cuvintelor si in formularea frazelor
 • utilizeaza un ton si un ritm anormal cand se exprima. Uneori vorbeste cantand.
 • nu poate initia sau continua o conversatie
 • vorbeste incoerent, repetand cuvintele pe care tocmai le-a auzit
 • repeta cuvinte si fraze, dar inafara contextului in care au aparut


Comportamente

 • face miscari repetitive (leganare, rasucirea mainilor, etc.)
 • adopta rutine si ritualuri specifice
 • reactioneaza in mod exagerat la cea mai mica schimbare. De exemplu, simplul fapt de a schimba locul unui obiect poate provoca o criza emotionala intensa.
 • se poate automutila lovindu-se cu capul de pereti sau smulgandu-si parul, fiind insensibil la durere
 • poate fi hiperactiv
 • isi concentreaza atentia asupra detaliilor. De exemplu, o roata care se invarte poate sa ii capteze atentia pentru mul timp.
 • dispune uneori de aptitudini deosebite intr-un anumit domeniu – de exemplu, in muzica sau matematica. Aproximativ 50% din savanti sufera de autism, in timp ce 5 – 10% din autisti dau dovada de geniu intr-un anumit domeniu.
Infectii neonatale Infectii neonatale Contacteaza-ne!

Infectii neonatale


 

                                   Nou-nascutul prezinta o susceptibilitate crescuta la infectii, in special nou-nascutul cu greutate mai mica de 2000g sau nou-nascutul cu alta patologie internat in sectiile de terapie intensive. Nou-nascutul cu greutate mica prezinta susceptibilitate crescuta la infectii deoarece toate componentele sistemului imunitar sunt deficitare, comparativ cu sugarii sau adultii, iar severitatea ...


vezi mai multe detalii despre "Infectii neonatale"

Astmul la copii Astmul la copii Contacteaza-ne!

Astmul la copii


 

             Astmul este cea mai frecventa dintre bolile cronice ale copilului, in special in primul an de viata. In ultimul deceniu, incidenta astmului s-a dublat in majoritatea tarilor industrializate. Copiii sunt primele victime ale acestei cresteri, deoarece in jumatatea cazurilor, boala debuteaza inaintea varstei de 5 ani.             Astmul este o boala ...


vezi mai multe detalii despre "Astmul la copii"

Adenoidita Adenoidita Contacteaza-ne!

Adenoidita


 

                         Adenoidita reprezinta o afectiune frecventa mai ales la sugar si copilul mic (putand aparea exceptional si la adulti) si este provocata de o infectie microbiana sau virotica a tesutului glandular din regiunea nazo-faringiana.              Forma acuta a bolii debuteaza cu un episod febril, dificultate in respiratie, sforait. Evolutia bolii duce ...


vezi mai multe detalii despre "Adenoidita"
Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica