Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/naturame/public_html/include/config.php on line 54
Bronsiolita acuta
 


Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Menoragia-Hipermenoree

  • Menoragia-Hipermenoree
vezi detalii »

Atacurile de panica

  • Atacurile de panica
vezi detalii »

Sindromul ochi uscat

  • Sindromul ochi uscat
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Bronsiolita acuta

 
Bronsiolita acuta


Comanda acum!
0771.122.122
Contacteaza-ne!

                Bronsiolita acuta impreuna cu traheobronsita, pneumoniile interstitiale si bronhopneumonia constituie o infectie acuta inflamatorie difuza a tractului respirator inferior.
Infectiile cailor respiratorii prezinta o importanta deosebita, datorita incidentei crescute, a contagiozitatii ridicate, diversitatii etiologice si complicatiilor prin suprainfectie.

             Infectiile cailor respiratorii se clasifica in: infectii ale cailor respiratorii superioare, mijlocii si inferioare.
Din punct de vedere etiologic traheobronsita si bronsiolita sunt determinate de virusul gripal (mai frecvent iarna si primavera), virusul sincitial respirator (VSR), virusul rujeolic, virusul gripal B. Virusurile paragripale sunt raspunzatoare de pneumoniile interstitiale, iar bronhopneumonia poate avea ca agent etiologic unul dintre: Mycoplasma, adenovirusul, virusul gripal, virusul sincitial, Coxiella burnetti, Histoplasma, enterovirusuri.

            Bronsiolita acuta este un Sindrom bronsiolar acut de tip obstructive. Boala este semnalata in primii 2 ani de viata, cu un varf de incidenta la 6 luni. Virusul sincitial respirator, responsabil de 70% dintre cazurile de bronsiolite este foarte agresiv datorita efectului citotoxic, producand leziuni la nivelul epiteliului bronsic si bronsiolar. Fenomenele obstructive se explica prin existenta peretilor infiltrati si ingrosati. Din punct de vedere fiziopatologic cele mai importante tulburari sunt determinate de obstructia bronsiolara, consecinta a aparitiei edemului si/sau constrictiei. Rezistenta la fluxul aerului prin bronsiole este relativ mai mare in timpul expirului (DISPNEE EXPIRATORIE) . Obstructia bronsiolara partiala determina producerea emfizemului. In cazul existentei obstructiei complete se produce atelectazie (absenta aerului intr-o zona sau in tot plamanul datorata obstructiei bronsiei aferente zonei urmata de colabarea alveolelor pulmonare), aerul resorbindu-se. Se inregistreaza tulburari ale schimburilor gazoase determinand aparitia hipoxiei (scaderea concentratiei de oxigen din sange) si hipercarbiei (cantitate crescuta a dioxidului de carbon in sange) .
 

          Tabloul clinic este precedat de o infectie a cailor aeriene superioare. Debutul bolii este brutal, manifestandu-se prin Sindrom febril si aparitia semnelor respiratorii: tuse, polipnee, dispnee. Expirul este prelungit si zgomotos. Toracele este destins si hipersonor. Murmurul vezicular se percepe greu. Se asculta raluri ronflante si sibilante bilateral. Insuficienta respiratorie se agraveaza dupa un interval de cateva ore de evolutie si se manifesta prin: tahipnee (cresterea frecventei respiratorii), 60-80 respiratii/minut, batai ale aripilor nasului, tuse iritativa, cianoza peribucala si la nivelul extremitatilor.
Bolnavul poate prezenta si diverse tulburari la nivelul aparatului digestive: greturi, varsaturi, meteorism abdominal (balonari) .
Diagnosticul pozitiv se pune pe baza examenului clinic si paraclinic. Se face radiografie toracica si hemoleucograma; gazometria evidentiaza hipoxia. Diagnosticul etiologic are la baza izolarea virusului si cresterea anticorpilor specifici.
Diagnosticul diferential se face cu alte cauze de dispnee.
Evolutia bolii este favorabila, boala fiind de natura benigna, iar procesul de vindecare se produce in termen de 7-8 zile. Perioada critica a bronsiolitei este in primele 2-3 zile. In cazul agravarii insuficientei respiratorii survine decesul.
Complicatiile frecvente ale bolii sunt convulsiile febrile, otita, pneumotoraxul, pneumomediastinul.
Tratamentul este simptomatic si consta in oxigenoterapie, fluidifiante ale secretiilor bronsice, antitermice pentru combaterea febrei si o hidratare corespunzatoare. Bronsiolita cauzata de un agent antiviral raspunde bine la administrarea RIBAVIRINEI. In cazul existentei suprainfectiei sau complicatiilor (exemplu: OTITA) se administreaza antibiotice.
Majoritatea cazurilor sunt tratate la domiciliu. Este obligatorie spitalizarea copiilor cu varsta mai mica de 6 luni si a celor care prezinta un grad crescut de insuficienta respiratorie manifestat printr-o crestere a frecventei respiratorii la valori peste 50-60 respiratii pe minut, in somn. De asemenea vor fi internati copiii care prezinta hipoxemie (presiunea oxigenului mai mica de 60 mmHg), intoleranta alimentara si lipsa posibilitatilor de ingrijire adecvata la domiciliu.
Bronsiolita acuta este o boala inflamatorie difuza a cailor respiratorii inferioare de calibru mic, determinata de obstructia acestora prin proces inflamator. Desi etiologia bolii este aproape exclusive virala, raspunzator fiind virusul sincitial respirator, ocazional, bronsiolita acuta poate fi confundata cu bronhopneumonia bacteriana.

Toxoplasmoza congenitala Toxoplasmoza congenitala Contacteaza-ne!

Toxoplasmoza congenitala


 

            Toxoplasmoza congenitala este un grup de simptome cauzate de infectarea fetusului cu parazitul Toxoplasma gondii.             Contaminarea fetusului cu toxoplasmoza se produce atunci cand o femeie neimunizata este infestata cu acest parazit in timpul sarcinii. Pentru mama boala este usoara si nu prezinta intotdeauna simptome. In schimb, infestarea fetusului cu ...


vezi mai multe detalii despre "Toxoplasmoza congenitala"

Autismul Autismul Contacteaza-ne!

Autismul


 

                           Autismul este o tulburare neurologica grava, care survine in primii 3 ani de viata, se manifesta prin izolare si retragere sociala si limiteaza in mod considerabil comunicarea si relationarea. Copiii cu autism nu pot intelege sentimentele celorlalti, motiv din care au dificultati in a se exprima, fie prin cuvinte, fie ...


vezi mai multe detalii despre "Autismul"

Sifilis congenital Sifilis congenital Contacteaza-ne!

Sifilis congenital


 

                 Sifilisul este o boala cu transmitere sexuala (BTS), cauzata de o bacterie -Treponema pallidum. Daca nu este tratata in stadiul primar, boala evolueaza, afectand sistemul cardiovascular si cel nervos.           Daca o femeie bolnava de sifilis ramane insarcinata, bacteria poate fi transmisa fatului prin intermediul placentei, provocand avort spontan, nastere cu ...


vezi mai multe detalii despre "Sifilis congenital"
Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica