Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Diareea acuta la copil

  • Diareea acuta la copil
vezi detalii »

Fobia sociala

  • Fobia sociala
vezi detalii »

Sindromul Borderline

  • Sindromul Borderline
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Cetoacidoza diabetica

 
Cetoacidoza diabetica


Comanda acum!
0771.122.122
Contacteaza-ne!

                    Cetoacidoza diabetica este o complicatie acuta, majora, amenintatoare de viata a diabetului. Apare mai ales la pacientii cu diabet tip 1, dar nu este neobisnuita nici la cei cu diabet tip 2. Este definita clinic ca un status acut de diabet sever necontrolat care necesita tratament de urgenta cu insulina si fluide intravenoase. Biochimic, cetoacidoza diabetica este definita prin cresterea concentratiei serice de cetone peste5 mEq/l, glucoza sanguina peste 250 mg/dl, pH sanguin sub 7. 2 si nivel al bicarbonatului de 18 mEq/l.

               Desi cetoacidoza diabetica era o problema frecventa la pacienti cu diabet care erau tratati cu infuzie de insulina subcutanata continua prin pompe de infuzie, incidenta complicatiei a devenit mai putin frecventa de la introducerea noilor pompe echipate cu sisteme de alarma sensibile electronice care alerteaza pacientul cind cateterul s-a blocat.

               Cetoacidoza apare si la femeile insarcinate cu diabet preexistent sau diagnosticat in timpul sarcinii. In sarcina este o urgenta medicala, deoarece mama si fatul sunt la risc de mortalitate si morbiditate crescut.

               Cind cetoacidoza este tratata corect determina rar efecte reziduale. Mortalitatea variaza intre 1-10%. Edemul cerebral ramine cea mai comuna cauza de mortalitate, mai ales la copii tineri si adolescenti. Rezulta frecvent prin schimbul celular fluidic rapid. Alte cauze ale mortalitatii includ hipokaliemia severa, sindromul de detresa respiratorie a adultului si comorbiditatile: pneumonia, infarctul miocardic.
Simptomele timpurii ale cetoacidozei sunt poliuria si polidipsia. Apar apot greata, durerea abdominala, slabiciunea, alterarea constintei, confuzie. Cetoacidoza diabetica este un status de deficit absolut sau relativ de insulina agravat de hiperglicemie, deshidratare si starile de acidoza.

                Tratamentul de urgenta al cetoacidozei diabetice cuprinde administrarea de solutie salina izotona, mai ales in prezenta hipotensiunii, tahicardiei sau a altor semne de depletie volumica. Se vor urmari semnele de infectie, atac cerebrovascular, sepsis, infarct miocardic. Se vor inlocui potasiul, fosfatul, bicarbonatul-toate deficiente. Se va administra insulina. Cetoacidoza diabetica numara 14% dintre fatalitatile diabetului. Mortalitatea curenta este 2%.

                Cetoacidoza diabetica este un status metabolic alterat caracterizat prin hiperglicemie, acidoza si cetonurie. Apare de obicei ca consecinta a deficitului absolut sau relativ de insulina acompaniat de cresterea hormonilor contra-reglatori: glucaconul, catecolaminele, cortizolul, hormonul de crestere. Determina activarea gluconeogenezei hepatice, glicogenolizei si a lipolizei.

                      Gluconeogeneza hepatica, glicogenoliza secundara deficitului de insulina si excesul de hormoni contra-reglatori
Cetonele includ acetona, betahidroxibutiratul si acetoacetatul.
Cresterea progresiva a acestor acizi in singe conduce la cetonurie. Cind acumularea de cetone depaseste posibilitatea corpului de a ii extrage acestia se elimina prin urina. Daca situatia nu este tratata acumularea de cetone duce la acidoza metabolica cu scaderea pH-ului si a bicarbonatului. Compensarea respiratorie a acidozei determina respiratiile Kussmaul. Cetonele, in particular hidroxibutiratul produce greata si varsaturile care agraveaza pierderea de electroliti. Acestia produc si mirosul caracteristic de acetona.

                     Hiperglicemia determina glicozurie.
Pierderea de apa prin urina este crescuta prin diureza osmotica indusa de glicozurie. Aceasta determina deshidratare, sete, hipoperfuzia tisulara si acidoza lactica. Hiperglicemia, diureza osmotica, hiperosmolaritatea serica si acidoza metabolica determina anomalii electrolitice severe. Cea mai caracteristica este hipopotasemia.
determina hiperglicemie severa, in timp ce lipoliza creste acizii grasi liberi. Metabolismul hepatic al acizilor grasi este o sursa alternativa de energie-cetogeneza cu acumulare de cetone si cetoacizi.

Obezitate Obezitate Contacteaza-ne!

Obezitate


Obezitate

             Factorii care duc la obezitate sunt numerosi: abuz de alimente, conditionare genetica, tulburari endocrine. Simptomele in obezitate sunt: dispnee, dureri articulare, palpitatii, asocieri morbide, hipertensiune arteriala, varice, cardiopatie ischemica, litiaza biliara, diabet zaharat. Obezitatea este caracterizata prin excesul de grasimi in organism  care face ca greutatea corporala sa fie cu 20% sau mai mult decat greutatea ...


vezi mai multe detalii despre "Obezitate"

Diabetul zaharat Diabetul zaharat Contacteaza-ne!

Diabetul zaharat


 

            Diabetul zaharat este cea mai frecventa boala endocrina si este caracterizat prin complicatii ce se dezvolta în timp si afecteaza ochii, rinichii, nervii si vasele de sange.             Aflati in fata unei patologii frecvente si fiind influentati de existenta diabetului în familie precum si de kilogramele în plus exsitente la unii ...


vezi mai multe detalii despre "Diabetul zaharat"

Hipertrigliceridemie Hipertrigliceridemie Contacteaza-ne!

Hipertrigliceridemie


 

                           Hipertrigliceridemia este o afectiune frecventa caracterizata prin cresterea trigliceridelor in sange. Conditia este exacerbata de diabetul zaharat necontrolat, obezitate si obiceiuri sedentare, toate acestea prevalente mai ales in societatile industrializate decit in tarile nedezvoltate. Hipertrigliceridemia este un factor de risc pentru boala coronariana cardiaca.                   Hipertrigliceridemia poate fi clasificata Fredrickson-dupa ...


vezi mai multe detalii despre "Hipertrigliceridemie"
Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica