Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Hematuria

  • Hematuria
vezi detalii »

Ejaculare precoce

  • Ejaculare precoce
vezi detalii »

Ceai adjuvant pentru diabet

  • Ceai adjuvant pentru diabet
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Hipoglicemie

 
Hipoglicemie


Comanda acum!
0771.122.122
Contacteaza-ne!

                  Hipoglicemia este un sindrom caracterizat de reducerea concentratiei de glucoza din plasma la un nivel care induce simptome. Hipoglicemia apare prin anomalii in mecanismul implicat in homeostazia glucozei. Pentru a diagnostica hipoglicemia este prezenta caracteristic triada Wipple, care include: documentarea nivelului scazut de glucoza din singe, prezenta simptomelor si reversibilitatea simptomelor cind este instaurata terapia.

                 Simptomele hipoglicemice sunt legate de creier si sistemul nervos simpatic
. Nivelurile scazute de glucoza conduc la diminuarea disponibilitatii glucozei cerebral-neuroglicopenie, care se manifesta prin confuzie, dificultate de concentrare, iritabilitate, halucinatii, deficite focale-hemiplegia si coma cu deces. Stimularea sistemului nervos simpatico-adrenal conduce la transpiratii, palpitatii, tremor, anxietate si foame.

                 Hipoglicemia este considerata cind glucoza serica este sub 50 mg/dl.
Totusi mai specific este definita ca o scadere in nivelul de glucoza seric sau a utilizarii tisulare cu simptome si semne demonstrabile. Aceste semne si simptome includ alterarea statusului mental si stimularea sistemului nervos simpatic. Nivelul de glucoza la care un individ devine simptomatic este foarte variabil. Hipoglicemia se poate datora problemelor alimentare, cauzelor idiopatice, postului, insulinomului, problemelor endocrine, cauzelor extrapancreatice, bolilor hepatice.
Intirzierea tratamentului poate determina sechele profunde, incluzind decesul. Sechelele acute includ coma, disritmiile cardiace si decesul. Riscul de deficite neurologice permanente creste cu hipoglicemia prelungita, aceste deficite includ hemopareza, afectarea memoriei, afectarea limbajului vorbit, alterarea capacitatii intelectuale si ataxia.

              Tratamentul hipoglicemiei consta in corectarea deficitului de glucoza si tratarea cauzei de fond. Se administreaza glucoza intravenos. Pentru a supresa secretia endogena de insulina se administreaza octreotid intravenos. Hipoglicemia determinata de o tumora necesita rezectia acesteia. Rata de succes este buna pentru adenoame cu celule insulare benigne si negativ pentru cele maligne-50%. Daca pacientul are hipoglicemie de infometare iar cauza este tratabila este necesar un tratament pe termen lung. Daca cauza nu poate fi tratata (insulinom pancreatic inoperabil) se foloseste diazoxide pentru a ridica glucoza serica si chimioterapie cu streptozotocina.
  

             Hipoglicemia de infometare netratata poate conduce la neuroglicopenie severa si deces. Pacientii diabetici cu episoade de hipoglicemie necesita educatie asupra nutritiei, verificarea nivelelor de glucoza acasa si cunoasterea semnelor si simptomelor precoce ale hipoglicemiei. Prognosticul depinde de cauza hipoglicemiei. Daca cauza hipoglicemiei de infometare este curabila, prognosticul este excelent. Daca problema nu este curabila, precum o tumora maligna inoperabila, prognosticul pe termen lung este nefavorabil. Aceste tumori progreseaza rapid. Daca pacientul are hipoglicemie reactiva, simptomele se amelioreaza spontan in timp, iar prognosticul pe termen lung este bun.

             Nivelurile scazute de glucoza conduc la diminuarea disponibilitatii glucozei cerebral-neuroglicopenie, care se manifesta prin confuzie, dificultate de concentrare, iritabilitate, halucinatii, deficite focale-hemiplegia si coma cu deces. Stimularea sistemului nervos simpatico-adrenal conduce la transpiratii, palpitatii, tremor, anxietate si foame.
Simptomele adrenergice preced adesea simptomele neuroglicopenice si reprezinta un sistem de alarma pentru pacient. Studiile arata ca stimulul primitiv pentru eliberarea de catecolamine este nivelul absolut de glucoza. Rata la care glucoza scade este mai putin importanta. Nivelurile de glucoza serice anterioare pot influenta raspunsul individual la un nivel particular de glucoza. Un pacient cu hipoglicemie cronica poate astfel sa nu prezinte nici un simptom.

Cauzele de hipoglicemie de infometare diagnosticate in copilarie includ deficitele mostenite ale enzimelor hepatice care blocheaza eliberarea glucozei din ficat:

  • deficitul de glucoza-6-fosfataza
  • deficitul de fructoza-1, 6-difosfataza
  • deficitul de fosforilaze
  • deficit de piruvat carboxilaza
  • deficit de fosfoenolpiruvat carboxilaza
  • deficit de glicogen sintetaza.

 

Scorbut - deficienta vitaminei C Scorbut - deficienta vitaminei C Contacteaza-ne!

Scorbut - deficienta vitaminei C


 

               Scorbutul reprezinta deficienta vitaminei C si este o boala veche, cunoscuta inca de pe timpul egiptenilor 1550 i. H. scorbutul era nenorocirea marinarilor din epoca Renasterii. In 1746 un chirurg britanic naval a stabilit rolul vindecator al lamiilor si portocalelor. Incidenta scorbutul a scazut astfel prin aducerea de provizii de ...


vezi mai multe detalii despre "Scorbut - deficienta vitaminei C"

Acidoza metabolica Acidoza metabolica Contacteaza-ne!

Acidoza metabolica


 

               Acidoza metabolica este o tulburare clinica caracterizata prin cresterea aciditatii plasmei. Trebuie considerata un semn al unei afectiuni de fond. Un acid este o substanta care poate dona ioni de hidrogen, iar o baza este o substanta care poate accepta ioni de hidrogen, in ...


vezi mai multe detalii despre "Acidoza metabolica"

Lipodistrofie Lipodistrofie Contacteaza-ne!

Lipodistrofie


 

               Lipodistrofia sau lipoatrofia reprezinta atrofia primitiva idiopatica a tesutului adipos. Este o boala rara cu o etiologie necunoscuta. Poate fi totala, partiala sau localizata. Lipodistrofia totala consta in pierderea tesutului adipos completa congenitala sau cistigata asociata cu hepatomegalie, hiperglicemie, rezistenta la insulina, hiperlipidemie si hipermetabolism. Lipodistrofia partiala se manifesta prin ...


vezi mai multe detalii despre "Lipodistrofie"
Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica