Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Adenomul de prostata

  • Adenomul de prostata
vezi detalii »

Bulimia nervoasa

  • Bulimia nervoasa
vezi detalii »

Tendinita

  • Tendinita
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Narcolepsia

 
Narcolepsia


Comanda acum!
0771.122.122
Contacteaza-ne!

           Narcolepsia, ca tulburare de somn, tradusa din limba greaca inseamna “ torpoare” sau “ posesie”. Cunoscuta si sub numele de “ sindrom de epilepsie” sau “ Gelineau de somn”, dupa numele lui J. B. Gélineau, cel care a descris-o in anul 1880, la 3 ani dupa C. Westphal este caracterizata de tentinta excesiva de a dormi in timpul zilei si se manifesta prin accese periodice de somn incoercibil. Toate aceste accese pot aparea oricand in timpul zilei si mai ales in timp ce presoana desfasoara diverse activitati, de multe ori in situatii inadecvate (la serviciu, cand se afla in trafic la volanul masinii, etc) .

         Clasic, narcolepsia a fost descrisa prin 4 simptome:

  • -accese subite si repetate de somn;
  • -cataplexie (reprezinta pierderea brusca a tonusului muscular)
  • -halucinatii hipnagogice (“ vedenii” auditive, vizuale, tactile care apar la adormire)
  • -paralizii de somn (persoana nu poate face miscari voluntare inainte de a adormi) . In plus, toate aceste simptome sunt insotite in general de anomalii ale fazei paradoxale a somnului, stadiul REM.


Polisomnografia, este o metoda utilizata pentru inregistrarea, evidentierea modificarilor ce pot aparea in timpul si pe intregul parcurs al somnului. Polisomnograful poate evidentia cele 5 stadii diferite ale somnului: - somnul cu miscari ocular rapide (REM) si cele 4 stadii de somn fara miscari ocular rapide (non- REM) : stadiile 1, 2, 3, 4 din care:

  • -stadiul 1NREM –in care are loc instalarea somnului (1-7 min)
  • -stadiul 2NREM –stadiul de somn usor (10-25 min)
  • -stadiul 3 si 4 NREM –somnul cu unde lente, in care somnul s-a stabilizat si a devenit profund (20-40 min) . Perioadele somnului cu miscari oculare rapide (REM) cresc in durata spre dimineata.


             Studiile cu polisomnograful sunt efectuate de obicei in timpul noptii, insa, se pot efectua si in timpul zilei pentru masurarea somnolentei diurne, drept urmare cel mai frecvent procedeu utilizat in timpul zilei este timpul de latenta a somnului multiplu (TLSM) . TLSM presupune ca individul sa stea culcat intr-o camera intunecata si acesta sa nu reziste somnului; acesta se poate repeta de 5 ori intr-o zi.
Aceste studii polisomnografice nocturne efecuate la indivizii cu narcolepsie demonstreaza prezenta a frecvente latente ale somnului cu o durata de pana in 10 minute si perioade de tipul REM la inceputul somnului, plus alte determinari cum ar fi cresterea stadiului 1 al somnului, o scadere a eficientei somnului, o crestere a somnului cu miscari oculare rapide (REM) insotita de o crestere a frecventei miscarilor globilor oculari in stadiu REM a somnului.

                Pe langa toate aceste modificari, s-a constatat o frecventa mai mare a narcolepsiei la indivizii care au si alte tulburari mentale asociate, de exemplu tulburarea depresiva majora, tulburare depresiva usoara, enuresis (udarea patului in timpul noptii-incontinenta), tulburari dupa consumul de o anumita substanta, somnambulism.
Merita de mentionat impactul socio-profesional si familial al acestei afectiuni; indivizii cu narcolepsie pot evita sa se angajeze in diverse actiuni tocmai din cauza riscului de a adormi oriunde si oricum, tocmai de aceea isi vor limita activitatea.

              Studii genetice efectuate in narcolepsie au dus la concluzia, ca desi nu este o afectiune foarte frecventa, exista un risc mai mare de a dezvolta aceasta tulburare a somnului la rudele de gradul I, adica parinti, frati. Acest lucru a fost observat pentru prima oara in 1877 de catre Westphal, anume: un copil a carei mama a avut aceasi afectiune cand aceasta era copila.


              Narcolepsia poate aparea aproximativ cu aceeasi fecventa la ambele sexe, iar simptomele pot debuta sau se pot evidentia la orice  varsta, dar se pare ca mai frecvent la varsta adolescentei intre 10-20 de ani, desi se poate instala si mai devreme. Se pare ca Pevalenta acestei tulburari a somnului este in populatia generala de aproximativ 0. 02- 0. 16‰, in tarile europene, Japonia si Statele Unite si afecteaza in mod asemanator ambele sexe.

Tulburarea de panica Tulburarea de panica Contacteaza-ne!

Tulburarea de panica


 

Tulburarea de panica se caracterizeaza prin prezenta atacurilor de panica repetate, ...


vezi mai multe detalii despre "Tulburarea de panica"

Depresia Depresia Contacteaza-ne!

Depresia


 

             Depresia se caracterizeaza prin dispozitie depresiva, pierderea intereselor si a bucuriilor si o reducere a energiei ce duce la o fatigabilitate crescanda si la o activitate diminuata.   Simptome frecvente in depresie:   » tristete, tensiune anxioasa, neliniste interioara, impresia ca nu mai poti avea sentimente;   » gandire inceata si obositoare, gandire in ...


vezi mai multe detalii despre "Depresia"

Sindromul Asperger Sindromul Asperger Contacteaza-ne!

Sindromul Asperger


 

            Sindromul Asperger face parte dintr-o subgrupa de patologii neurologice cunoscute sub numele de autism. Daca inainte diagnosticul de autism se punea doar copiilor care traiesc in propria lor lume, fara a comunica in vreun fel cu mediul exterior, astazi se stie ca autismul este mai complex, prezinta foarte multe forme, ...


vezi mai multe detalii despre "Sindromul Asperger"
Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica