Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/naturame/public_html/include/config.php on line 54
Narcolepsia
 


Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Migrena

  • Migrena
vezi detalii »

Hipocalcemie

  • Hipocalcemie
vezi detalii »

Sindromul Borderline

  • Sindromul Borderline
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Narcolepsia

 
Narcolepsia


Comanda acum!
0771.122.122
Contacteaza-ne!

           Narcolepsia, ca tulburare de somn, tradusa din limba greaca inseamna “ torpoare” sau “ posesie”. Cunoscuta si sub numele de “ sindrom de epilepsie” sau “ Gelineau de somn”, dupa numele lui J. B. Gélineau, cel care a descris-o in anul 1880, la 3 ani dupa C. Westphal este caracterizata de tentinta excesiva de a dormi in timpul zilei si se manifesta prin accese periodice de somn incoercibil. Toate aceste accese pot aparea oricand in timpul zilei si mai ales in timp ce presoana desfasoara diverse activitati, de multe ori in situatii inadecvate (la serviciu, cand se afla in trafic la volanul masinii, etc) .

         Clasic, narcolepsia a fost descrisa prin 4 simptome:

  • -accese subite si repetate de somn;
  • -cataplexie (reprezinta pierderea brusca a tonusului muscular)
  • -halucinatii hipnagogice (“ vedenii” auditive, vizuale, tactile care apar la adormire)
  • -paralizii de somn (persoana nu poate face miscari voluntare inainte de a adormi) . In plus, toate aceste simptome sunt insotite in general de anomalii ale fazei paradoxale a somnului, stadiul REM.


Polisomnografia, este o metoda utilizata pentru inregistrarea, evidentierea modificarilor ce pot aparea in timpul si pe intregul parcurs al somnului. Polisomnograful poate evidentia cele 5 stadii diferite ale somnului: - somnul cu miscari ocular rapide (REM) si cele 4 stadii de somn fara miscari ocular rapide (non- REM) : stadiile 1, 2, 3, 4 din care:

  • -stadiul 1NREM –in care are loc instalarea somnului (1-7 min)
  • -stadiul 2NREM –stadiul de somn usor (10-25 min)
  • -stadiul 3 si 4 NREM –somnul cu unde lente, in care somnul s-a stabilizat si a devenit profund (20-40 min) . Perioadele somnului cu miscari oculare rapide (REM) cresc in durata spre dimineata.


             Studiile cu polisomnograful sunt efectuate de obicei in timpul noptii, insa, se pot efectua si in timpul zilei pentru masurarea somnolentei diurne, drept urmare cel mai frecvent procedeu utilizat in timpul zilei este timpul de latenta a somnului multiplu (TLSM) . TLSM presupune ca individul sa stea culcat intr-o camera intunecata si acesta sa nu reziste somnului; acesta se poate repeta de 5 ori intr-o zi.
Aceste studii polisomnografice nocturne efecuate la indivizii cu narcolepsie demonstreaza prezenta a frecvente latente ale somnului cu o durata de pana in 10 minute si perioade de tipul REM la inceputul somnului, plus alte determinari cum ar fi cresterea stadiului 1 al somnului, o scadere a eficientei somnului, o crestere a somnului cu miscari oculare rapide (REM) insotita de o crestere a frecventei miscarilor globilor oculari in stadiu REM a somnului.

                Pe langa toate aceste modificari, s-a constatat o frecventa mai mare a narcolepsiei la indivizii care au si alte tulburari mentale asociate, de exemplu tulburarea depresiva majora, tulburare depresiva usoara, enuresis (udarea patului in timpul noptii-incontinenta), tulburari dupa consumul de o anumita substanta, somnambulism.
Merita de mentionat impactul socio-profesional si familial al acestei afectiuni; indivizii cu narcolepsie pot evita sa se angajeze in diverse actiuni tocmai din cauza riscului de a adormi oriunde si oricum, tocmai de aceea isi vor limita activitatea.

              Studii genetice efectuate in narcolepsie au dus la concluzia, ca desi nu este o afectiune foarte frecventa, exista un risc mai mare de a dezvolta aceasta tulburare a somnului la rudele de gradul I, adica parinti, frati. Acest lucru a fost observat pentru prima oara in 1877 de catre Westphal, anume: un copil a carei mama a avut aceasi afectiune cand aceasta era copila.


              Narcolepsia poate aparea aproximativ cu aceeasi fecventa la ambele sexe, iar simptomele pot debuta sau se pot evidentia la orice  varsta, dar se pare ca mai frecvent la varsta adolescentei intre 10-20 de ani, desi se poate instala si mai devreme. Se pare ca Pevalenta acestei tulburari a somnului este in populatia generala de aproximativ 0. 02- 0. 16‰, in tarile europene, Japonia si Statele Unite si afecteaza in mod asemanator ambele sexe.

Tulburarea obsesiv-compulsiva Tulburarea obsesiv-compulsiva Contacteaza-ne!

Tulburarea obsesiv-compulsiva


 

         Tulburarea obsesiv-compulsiva are un statut oarecum aparte in cadrul tulburarilor anxioase, plangerile pacientilor fiind legate mai degraba de continutul gandurilor sau imaginilor mentale repetitive (obsesii) si de comportamentele repetitive (compulsii) la care recurg. Anxietatea este insa sursa din care ele se alimenteaza si din acest motiv tulburarea este clasificata printre ...


vezi mai multe detalii despre "Tulburarea obsesiv-compulsiva"

Parafilia ( deviatie sexuala ) Parafilia ( deviatie sexuala ) Contacteaza-ne!

Parafilia ( deviatie sexuala )


 

          Parafilia (tulburari ale preferintei sexuale sau ale obiectului dorintei sexuale)                     Parafilia se mai numeste si deviatie sexuala, deviatia (para-) consta in ceva spre care este atrasa (-filia) persoana. Elementul esential il constituie impulsurile sexuale intense, care se repeta si fanteziile excitante sexual, care implica obiecte neumane, suferirea sau umilirea ...


vezi mai multe detalii despre "Parafilia ( deviatie sexuala )"

Tulburarile de somn in legatura cu respiratia Tulburarile de somn in legatura cu respiratia Contacteaza-ne!

Tulburarile de somn in legatura cu respiratia


 

                 Aceasta afectiune consta in intreruperea somnului ce are drept consecinte somnolenta excesiva sau insomnie (mai rar) , considerandu-se drept cauza anomaliile de ventilatie in cursul somnului, acestea putand fi hipoventilatia (nivele sanguine anormale ale oxigenului si bioxidului de carbon) alveolara centrala sau apneea (intrerupere temporara a respiratiei) de somn ori ...


vezi mai multe detalii despre "Tulburarile de somn in legatura cu respiratia"
Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica