Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Stenoza mitrala

  • Stenoza mitrala
vezi detalii »

Masajul somatic

  • Masajul somatic
vezi detalii »

Otita

  • Otita
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Picior diabetic

 
Picior diabetic


Comanda acum!
0771.122.122
Contacteaza-ne!

                            Piciorul diabetic este un termen generic folosit pentru problemele piciorului pacientilor cu diabet zaharat. Anomaliile arteriale si neuropatia diabetica, precum si a tendinta vindecarii intirziate a ranilor, infectiilor si a gangrenei piciorului diabetic sunt frecvente. 10-50% dintre pacientii diabetici dezvolta ulcere ale piciorului la un moment dat.

                           Ulcerul piciorului diabetic este una dintre complicatiile majore ale diabetului. Apare la 15% dintre pacientii cu diabet si precede 84% dintre amputatiile distale ale piciorului. Cresterea majora a mortalitatii printre pacientii diabetici este considerate a se datora dezvoltarii complicatiilor macro si microvasculare, incluzind lipsa vindecarii plagilor.

                            Vindecarea plagilor este un fenomen natural al tesuturilor distruse. Diabetul este o afectiune metabolica care impiedica pasii normali ai procesului de vindecare a plagilor. Numeroase studii histopatologice arata o faza inflamatorie prelungita in plagile diabetice, determinind intirzierea formarii tesutului matur de granulatie si reducerea elasticitatii plagii.

                      Doi factori de risc principali determina ulcerul piciorului: neuropatia diabetica si macro/microischemia. Pacientii diabetici care sufera de neuropatie diabetica prezinta pierderea senzatiilor si a durerii in degete, laba piciorului, gamba si brate prin distrugerea nervilor distali si flux de singe diminuat. Astfel apar vezicule si fisuri pe zonele de presiune ale piciorului devenind porti de intrare pentru bacterii.

                      Din punct de vedere practic chirurgia vasculara este indicata cind pacientul este simptomatic cu durere ischemica sau ulcere care nu se vindeca. Ulcerele ischemice necesita in genere angioplastie sau bypass vascular pentru a se vindeca. Ulcerele neuropatice necesita debridarea tesutului nonviabil sau infectat. Amputarea partiala a piciorului si terapia parenterala antibiotica specifica sunt terapii necesare in ulcerele de grad 3. Ulcerele de grad 4 necesita amputare partiala sau totala a piciorului.

                      Neuropatia periferica afecteaza caile senzoriale, motorii si autonome. Neuropatia senzoriala depriveaza pacientul de semnele caldurii locale ale durerii sau presiunii prin ambulatie, incaltaminte, infectii. Aceasta neuropatie apare in distributie de tip soseta, numerosi pacienti acuzind senzatii de arsura.
Controlul optim al glucozei scade incidenta morbiditatii asociate cu diabetul. Factorul de risc asociat cu dezvoltarea ulcerelor piciorului este pierderea senzatiilor de protectie. Numarul de leucocite anormal si prezenta bolii vasculare periferice permit plagilor sa devina infectate de organisme care sunt normal nonpatogene.
Neuropatia autonoma determina edemul venos cronic. Artropatia Charcot poate produce deformari ale oaselor care combinate cu pierderea senzatiilor de protectie determina ulceratii ale pielii prin presiune sau forte de frecare.
Neuropatia motorie conduce la slabiciunea musculara si atrofia musculara intrinseca a miinilor si picioarelor. Pacientii cu neuropatie motorie pot dezvolta bunion, degete in gheara si deformari cu deget in ciocan ca rezultat al dezechilibrului muscular. Isi pierd tonusul vascular normal si reglarea termica dezvoltind frecvent edem venos sever care poate fi controlat doar prin ciorapul de compresie. Tumefierea severa a tesutului poate conduce la ulcerare si infectie. Pacientul dezvolta piele uscata, crapata ca rezultat al disfunctiei autonome, permitind intrarea bacteriilor. Deformarea unghiilor sau proliferarea patologica poate transforma zonele adiacente unghiilor in porti pentru intrarea bacteriilor.

                      Boala vasculara periferica ischemica este cel de-al doilea factor de risc pentru dezvoltarea ulcerelor diabetice si a infectiilor. Aceasta conditie este considerate o boala a peretilor arteriali. Caracteristicele bolii sunt similare la persoanele diabetice si cele nondiabetice cu exceptia distributiei diferite.

                       Al treilea factor de risc major este asociat cu deficitul imun la o persoana diabetica. Granulocitele si proteinele imune nu actioneaza adecvat functiei lor lasind pacientul predispus la infectii cu organisme care nu ar infecta gazde sanatoase.


Neuropatia periferica cuprinde clinic:

  • -hiperestezia, hipoestezia, paresteziile
  • -diestezia, durerea radiculara
  • -anhidroza.

Ulcerele diabetice apar in urmatoarele zone:

  • -cele care sustin presiunea cea mai ridicata de pe picior: calcii, capetele plantare metatarsiene, pulpele degetelor, proeminentele degetelor in ciocan
  • -sunt acompaniate de ungii sfarimicioase, fisuri, calusuri hipertrofice.


                          Pacientii simptomatici se prezinta cu claudicatie intermitenta, durere sichemica la repaus, ulceratii care nu se vindeca. Crampele sau oboseala grupelor musculare majore sunt reproductibile dupa ambulatia unei anumite distante. Acest simptom se agraveaza cu ambulatia pina cind aceasta nu mai este posibila si este ameliorata dupa repaus.

                                  Presiunea pe o proeminenta osoasa a fost acuzata des a fi cauza pentru fisurarea pielii la pacientii cu diabet. Fisurarea pielii apare mai rar cind presiunea este aplicata prin impartirea fortelor. Pierderea senzatiilor impiedica pacientul de a fi prevenit de faptul ca presiuni intolerabile sunt aplicate. Aceasta conduce la formare de vezicule si pierdere de epiteliu. Procesul este agravat de prezenta tumefierii venoase severe. Pantoful devine strimt datorita edemului, crescind presiunea directa si fortele aplicate asupra pielii. Unghiile hipertrofice, groase cresc presiunea pe tesutul moale din jurul acestora cu formare de ulcere.
O data ce bariera cutanata este rupta vindecarea plagii poate fi impiedicata de functionarea anormala a leucocitelor, malnutritia pacientului, aportului vascular deficitar.

                          Infectiile piciorului sunt probleme comune pentru diabetici. Spectrul infectiilor variaza de la celulita superficiala simpla pina la osteomielita cronica. Sunt dificil de tratat deoarece pacientii prezinta tulburari ale circulatiei sanguine.

                          Poate implica tesuturile sensibile si eritematoase ale leziunilor cutanate ale extremitatii inferioare, acompaniate sau nu de limfangita. Limfangita sugereaza infectia cu streptococi de grup A. Daca sunt prezente bule se suspecteaza Staphylococcus aureus si streptococi de grup A. In celulita nu sunt prezente ulcere sau plagi care exudeaza.

Diabetul zaharat Diabetul zaharat Contacteaza-ne!

Diabetul zaharat


 

            Diabetul zaharat este cea mai frecventa boala endocrina si este caracterizat prin complicatii ce se dezvolta în timp si afecteaza ochii, rinichii, nervii si vasele de sange.             Aflati in fata unei patologii frecvente si fiind influentati de existenta diabetului în familie precum si de kilogramele în plus exsitente la unii ...


vezi mai multe detalii despre "Diabetul zaharat"

Guta


Guta

         Guta este o boala de metabolism, caracterizata biologic prin dispurinie, cu cresterea acidului uric in sange si clinic prin accese artritice, cu manifestari particulare, se manifesta aproape exclusiv la barbati, articulatia halucelului este constant afectata, bolnavul are tofi gutosi, litiaza urica este asociata sau exista in antecedente heredo-colaterale, evolutia cronica este marcata ...


vezi mai multe detalii despre "Guta"

Scorbut - deficienta vitaminei C Scorbut - deficienta vitaminei C Contacteaza-ne!

Scorbut - deficienta vitaminei C


 

               Scorbutul reprezinta deficienta vitaminei C si este o boala veche, cunoscuta inca de pe timpul egiptenilor 1550 i. H. scorbutul era nenorocirea marinarilor din epoca Renasterii. In 1746 un chirurg britanic naval a stabilit rolul vindecator al lamiilor si portocalelor. Incidenta scorbutul a scazut astfel prin aducerea de provizii de ...


vezi mai multe detalii despre "Scorbut - deficienta vitaminei C"
Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica