Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/naturame/public_html/include/config.php on line 54
Picior diabetic
 


Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Toxoplasmoza congenitala

  • Toxoplasmoza congenitala
vezi detalii »

Deshidratare

  • Deshidratare
vezi detalii »

Chistul renal simplu

  • Chistul renal simplu
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Picior diabetic

 
Picior diabetic


Comanda acum!
0771.122.122
Contacteaza-ne!

                            Piciorul diabetic este un termen generic folosit pentru problemele piciorului pacientilor cu diabet zaharat. Anomaliile arteriale si neuropatia diabetica, precum si a tendinta vindecarii intirziate a ranilor, infectiilor si a gangrenei piciorului diabetic sunt frecvente. 10-50% dintre pacientii diabetici dezvolta ulcere ale piciorului la un moment dat.

                           Ulcerul piciorului diabetic este una dintre complicatiile majore ale diabetului. Apare la 15% dintre pacientii cu diabet si precede 84% dintre amputatiile distale ale piciorului. Cresterea majora a mortalitatii printre pacientii diabetici este considerate a se datora dezvoltarii complicatiilor macro si microvasculare, incluzind lipsa vindecarii plagilor.

                            Vindecarea plagilor este un fenomen natural al tesuturilor distruse. Diabetul este o afectiune metabolica care impiedica pasii normali ai procesului de vindecare a plagilor. Numeroase studii histopatologice arata o faza inflamatorie prelungita in plagile diabetice, determinind intirzierea formarii tesutului matur de granulatie si reducerea elasticitatii plagii.

                      Doi factori de risc principali determina ulcerul piciorului: neuropatia diabetica si macro/microischemia. Pacientii diabetici care sufera de neuropatie diabetica prezinta pierderea senzatiilor si a durerii in degete, laba piciorului, gamba si brate prin distrugerea nervilor distali si flux de singe diminuat. Astfel apar vezicule si fisuri pe zonele de presiune ale piciorului devenind porti de intrare pentru bacterii.

                      Din punct de vedere practic chirurgia vasculara este indicata cind pacientul este simptomatic cu durere ischemica sau ulcere care nu se vindeca. Ulcerele ischemice necesita in genere angioplastie sau bypass vascular pentru a se vindeca. Ulcerele neuropatice necesita debridarea tesutului nonviabil sau infectat. Amputarea partiala a piciorului si terapia parenterala antibiotica specifica sunt terapii necesare in ulcerele de grad 3. Ulcerele de grad 4 necesita amputare partiala sau totala a piciorului.

                      Neuropatia periferica afecteaza caile senzoriale, motorii si autonome. Neuropatia senzoriala depriveaza pacientul de semnele caldurii locale ale durerii sau presiunii prin ambulatie, incaltaminte, infectii. Aceasta neuropatie apare in distributie de tip soseta, numerosi pacienti acuzind senzatii de arsura.
Controlul optim al glucozei scade incidenta morbiditatii asociate cu diabetul. Factorul de risc asociat cu dezvoltarea ulcerelor piciorului este pierderea senzatiilor de protectie. Numarul de leucocite anormal si prezenta bolii vasculare periferice permit plagilor sa devina infectate de organisme care sunt normal nonpatogene.
Neuropatia autonoma determina edemul venos cronic. Artropatia Charcot poate produce deformari ale oaselor care combinate cu pierderea senzatiilor de protectie determina ulceratii ale pielii prin presiune sau forte de frecare.
Neuropatia motorie conduce la slabiciunea musculara si atrofia musculara intrinseca a miinilor si picioarelor. Pacientii cu neuropatie motorie pot dezvolta bunion, degete in gheara si deformari cu deget in ciocan ca rezultat al dezechilibrului muscular. Isi pierd tonusul vascular normal si reglarea termica dezvoltind frecvent edem venos sever care poate fi controlat doar prin ciorapul de compresie. Tumefierea severa a tesutului poate conduce la ulcerare si infectie. Pacientul dezvolta piele uscata, crapata ca rezultat al disfunctiei autonome, permitind intrarea bacteriilor. Deformarea unghiilor sau proliferarea patologica poate transforma zonele adiacente unghiilor in porti pentru intrarea bacteriilor.

                      Boala vasculara periferica ischemica este cel de-al doilea factor de risc pentru dezvoltarea ulcerelor diabetice si a infectiilor. Aceasta conditie este considerate o boala a peretilor arteriali. Caracteristicele bolii sunt similare la persoanele diabetice si cele nondiabetice cu exceptia distributiei diferite.

                       Al treilea factor de risc major este asociat cu deficitul imun la o persoana diabetica. Granulocitele si proteinele imune nu actioneaza adecvat functiei lor lasind pacientul predispus la infectii cu organisme care nu ar infecta gazde sanatoase.


Neuropatia periferica cuprinde clinic:

  • -hiperestezia, hipoestezia, paresteziile
  • -diestezia, durerea radiculara
  • -anhidroza.

Ulcerele diabetice apar in urmatoarele zone:

  • -cele care sustin presiunea cea mai ridicata de pe picior: calcii, capetele plantare metatarsiene, pulpele degetelor, proeminentele degetelor in ciocan
  • -sunt acompaniate de ungii sfarimicioase, fisuri, calusuri hipertrofice.


                          Pacientii simptomatici se prezinta cu claudicatie intermitenta, durere sichemica la repaus, ulceratii care nu se vindeca. Crampele sau oboseala grupelor musculare majore sunt reproductibile dupa ambulatia unei anumite distante. Acest simptom se agraveaza cu ambulatia pina cind aceasta nu mai este posibila si este ameliorata dupa repaus.

                                  Presiunea pe o proeminenta osoasa a fost acuzata des a fi cauza pentru fisurarea pielii la pacientii cu diabet. Fisurarea pielii apare mai rar cind presiunea este aplicata prin impartirea fortelor. Pierderea senzatiilor impiedica pacientul de a fi prevenit de faptul ca presiuni intolerabile sunt aplicate. Aceasta conduce la formare de vezicule si pierdere de epiteliu. Procesul este agravat de prezenta tumefierii venoase severe. Pantoful devine strimt datorita edemului, crescind presiunea directa si fortele aplicate asupra pielii. Unghiile hipertrofice, groase cresc presiunea pe tesutul moale din jurul acestora cu formare de ulcere.
O data ce bariera cutanata este rupta vindecarea plagii poate fi impiedicata de functionarea anormala a leucocitelor, malnutritia pacientului, aportului vascular deficitar.

                          Infectiile piciorului sunt probleme comune pentru diabetici. Spectrul infectiilor variaza de la celulita superficiala simpla pina la osteomielita cronica. Sunt dificil de tratat deoarece pacientii prezinta tulburari ale circulatiei sanguine.

                          Poate implica tesuturile sensibile si eritematoase ale leziunilor cutanate ale extremitatii inferioare, acompaniate sau nu de limfangita. Limfangita sugereaza infectia cu streptococi de grup A. Daca sunt prezente bule se suspecteaza Staphylococcus aureus si streptococi de grup A. In celulita nu sunt prezente ulcere sau plagi care exudeaza.

Hipoglicemie Hipoglicemie Contacteaza-ne!

Hipoglicemie


 

                  Hipoglicemia este un sindrom caracterizat de reducerea concentratiei de glucoza din plasma la un nivel care induce simptome. Hipoglicemia apare prin anomalii in mecanismul implicat in homeostazia glucozei. Pentru a diagnostica hipoglicemia este prezenta caracteristic triada Wipple, care include: documentarea nivelului scazut de glucoza din singe, prezenta simptomelor si reversibilitatea ...


vezi mai multe detalii despre "Hipoglicemie"

Obezitate Obezitate Contacteaza-ne!

Obezitate


Obezitate

             Factorii care duc la obezitate sunt numerosi: abuz de alimente, conditionare genetica, tulburari endocrine. Simptomele in obezitate sunt: dispnee, dureri articulare, palpitatii, asocieri morbide, hipertensiune arteriala, varice, cardiopatie ischemica, litiaza biliara, diabet zaharat. Obezitatea este caracterizata prin excesul de grasimi in organism  care face ca greutatea corporala sa fie cu 20% sau mai mult decat greutatea ...


vezi mai multe detalii despre "Obezitate"

Pelagra - deficienta vitaminei B3 - niacina Pelagra - deficienta vitaminei B3 - niacina Contacteaza-ne!

Pelagra - deficienta vitaminei B3 - niacina


 

                Pelagra este o boala nutritionala de emanciere cauzata de deficitul de vitamina B3-niacina, care este un component esential al citorva coenzime. In afara de ingestie niacina poate fi sintetizata endogen din precursorul sau natural triptofanul. Pelagra apare cind nivelele de niacina si triptofan sunt scazute sau cind conversia animoacidului in ...


vezi mai multe detalii despre "Pelagra - deficienta vitaminei B3 - niacina"
Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica