Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Parafilia ( deviatie sexuala )

  • Parafilia ( deviatie sexuala )
vezi detalii »

Ceai adjuvant pentru afectiuni ginecologice

  • Ceai adjuvant pentru afectiuni ginecologice
vezi detalii »

Afectiunile congenitale ale pleoapelor

  • Afectiunile congenitale ale pleoapelor
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Somnambulismul

 
Somnambulismul


Comanda acum!
0771.122.122
Contacteaza-ne!

                       Somnambulismul sau mersul in somn este o tulburare de somn care se incadreaza in cadrul parasomniilor. Parasomniile reprezinta tulburari ale somnului caracterizate prin evenimente comportamentale si fiziologice anormale ce apar in asociere cu somnul si cu etapele acestuia; adica inseamna activarea sistemelor fiziologice la ore inadecvate pe parcursul ciclului somn- veghe, o stare alternanta a constientei, in care fenomenele de somn si veghe sunt combinate. Toate aceste fenomene pot aparea fie in timpul somnului cu miscare rapida a ochilor (REM), fie in timpul perioadelor de somn fara miscare rapida a ochilor (NREM), sau in orice perioada a somnului fara a se putea specifica cu exactitate.
In timpul episodului de somnambulism, individul desi este adormit se ridica din pat, merge, sau poate indeplini activitati simple pe care care le face ziua, dar intr-un mod automat, pot iesi afara din casa ca apoi sa se reintoarca singuri, sa fie condusi cu blandete de o alta persoana in pat.

                    Fie ca individul se trezeste in timpul episodului sau in dimineata urmatoare, acesta nu isi aminteste deloc ceea ce s-a intamplat sau se trezeste cu o amintire vaga a ceea ce s-a intamplat. Aceste episoade pot avea o durata de cateva secunde, minute si rareori poate dura pana la o ora, cel mai frecvent dureaza de la cateva minute pana la maxim o jumatate de ora.
Deoarece somnambulii se pot vatama este nevoie de masuri protective prin inlaturarea din jurul lor a obiectelor periculoase si taioase, de incuiere a usilor si zavorare a geamurilor desi s-au intalnit cazuri in care indivizii au descuiat usa si au plecat, chiar au manipulat masinarii, ce-i drept activitati de complexitati reduse mai frecvente in copilarie, unde pot aparea si comportamente inadecvate ca de exemplu urinatul in camera. Trezirea persoanei in timpul episodului se poate face cu mare dificultate, iar daca acestea se trezeste poate fi confuz o perioada de timp de cateva minute apoi revine la normal.
Elementul esential al acestei tulburari il reprezinta trezitul repetat in timpul somnului al individului cu ridicarea din pat a acestuia si mersul inprejurul lui. De mentionat ca in timpul acestor episoade individul, are o privire inexpresiva si de multe ori nu se poate comunica cu acesta.

                    Studiile au aratat ca somnabulismul apare mai frecvent la gemenii monozigoti si cu o frecventa de 10 ori mai mare in cazul in care in familie este o ruda de gradul intai care are un istoric de somnambulism. Mersul in somn poate apare in caz de stres, febra, un orar al somnului neregulat, insomnie, deficit de magneziu, in cazul cansumului de anumite substante: alcool, droguri. In cazul consumului de medicamente, ca cele din clasa sedativelor hipnotice (droguri inductoare de somn), antidepresive, neuroleptice, tranchilizante majore, stimulante, unele antibiotice, medicamente impotriva bolii Parkinson, anticonvulsivante, antihistaminice.
Poate aparea in relatie cu unele stari fiziologice ca de exemplu in timpul sarcinii si a menstruatiei. La fel, se considera ca unele afectiuni medicale pot duce la aparitia somnambulismului ca de exemplu in: aritmii, migrene, febra, refluxul gastroesofagian, hipertiroidie, tulburari psihice ca stresul posttraumatic, atacul de panica.

                    Aceasta tulburare apare mai frecvent la copii decat la adulti, fiind raportata o frecventa de 5-15%, insa, somnambulismul poate   aparea oricand din momentul in care copilul poate merge, iar primele episoade pot aparea mai frecvent intre varsta de 4 si 8 ani, prevalenta maxima este considerate a fi in jurul varstei de 12 ani. Se considera ca o proportie intre 10 si 30 dintre copii au avut cel putin un episod de somnambulism, iar un procent de 2-3% merg adesea in somn.
Prevalenta somnambulismului este mult mai redusa, de ordinul 1-5%, iar anchetele facute de medicii epidemiologi au raportat o prevalenta a episoadelor de somnambulism (nu a somnambulismului ca tulburare) de 1-7% la adulti, cu episoade aparute saptamanal sau lunar de 0, 5-0, 7% din cazuri.

                    Somnambulismul apare mai frecvent in timpul copilariei si in perioada preadolescenta cu un varf al incidentei maxime in jurul varstei de 11-12 ani, dar nefiind exclusa intalnirea afectiunii la varsta adulta.
Se pare ca nu este cunoscuta o predilectie anume pentru o anumita rasa, iar frecventa de aparitie intre sexe este relative egala. Se observa o aparitie mai frecventa a episoadelor in care intalnim violenta la barbati, iar la femei este mai frecvent mancatul in timpul somnului (date culese in urma analizarii comportamentelor in timpul esantioanelor clinice) . In copilarie apare mai frecvent la femei, iar la maturitate la barbati.

Hipersomnia - somnolenta excesiva Hipersomnia - somnolenta excesiva Contacteaza-ne!

Hipersomnia - somnolenta excesiva


 

          Somnul este o intrerupere repetitiva a starii de veghe ce corespunde intreruperii activitatii S. R. A. A. (sistemul reticulat activator ascendent) , in timpul careia functiile organismului raman controlate de structuri anatomice subiacente. Hipersomnia face parte din categoria tulburarilor primare ale initierii si mentinerii somnului sau de somnolenta excesiva (numite ...


vezi mai multe detalii despre "Hipersomnia - somnolenta excesiva"

Agorafobia Agorafobia Contacteaza-ne!

Agorafobia


 

           Ca etimologie, termenul de agorafobie provine din grecescul ‘agora’, insemnand piata si ‘phobos’-frica. In prezent agorafobia nu se mai defineste ca find exclusiv frica de spatii deschise ci este considerata a fi o suita de fobii legate intre ele, si care au drept rezultat aparitia unei senzatii exagerate de teama ...


vezi mai multe detalii despre "Agorafobia"

Parafilia ( deviatie sexuala ) Parafilia ( deviatie sexuala ) Contacteaza-ne!

Parafilia ( deviatie sexuala )


 

          Parafilia (tulburari ale preferintei sexuale sau ale obiectului dorintei sexuale)                     Parafilia se mai numeste si deviatie sexuala, deviatia (para-) consta in ceva spre care este atrasa (-filia) persoana. Elementul esential il constituie impulsurile sexuale intense, care se repeta si fanteziile excitante sexual, care implica obiecte neumane, suferirea sau umilirea ...


vezi mai multe detalii despre "Parafilia ( deviatie sexuala )"
Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica