Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Tulburarea de panica

  • Tulburarea de panica
vezi detalii »

Cetoacidoza diabetica

  • Cetoacidoza diabetica
vezi detalii »

Tumorile pleoapelor

  • Tumorile pleoapelor
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Tulburarile de somn in legatura cu respiratia

 
Tulburarile de somn in legatura cu respiratia


Comanda acum!
0771.122.122
Contacteaza-ne!

                 Aceasta afectiune consta in intreruperea somnului ce are drept consecinte somnolenta excesiva sau insomnie (mai rar) , considerandu-se drept cauza anomaliile de ventilatie in cursul somnului, acestea putand fi hipoventilatia (nivele sanguine anormale ale oxigenului si bioxidului de carbon) alveolara centrala sau apneea (intrerupere temporara a respiratiei) de somn ori hipopneea (incetinire anormala a respiratiei sau respiratie superficiala) . Pentru a se sustine acest diagnostic este necesar ca intreruperea somnului sa nu fie consecinta unei tulburari mentale sau a uzului unei anumite substante (incluzand medicamentele) ori a unei conditii medicale generale.
          

                Caracteristic acestei afectiuni este somnolenta excesiva rezultata din frecventele desteptarii din cursul somnului in care indivizii incearca sa respire normal. Starea de somnolenta este mai vizibila in momentele in care individul este relaxat (citit, privit la televizor).          

               Incapacitatea de a controla aceasta somnolenta este evidenta in cazul intrunirilor plicticoase, vizonarii filmelor sau pieselor de teatru ori audierii concertelor, iar daca somnolenta este extrema individul poate adormi in timpul conversatiei, mersului sau condusului unui vehicul. Intensitatea somnolentei poate varia in limite largi in functie de persoana. Individul poate minimaliza efectele somnolentei, aratandu-se mandru de faptul ca poate dormi oricand si oriunde. Insomnia este o acuza mai rara in cadrul acestei afectiuni decat somnolenta diurna. Unii indivizi se pot plange de dificultati de respiratie in decubit dorsal sau in timpul somnului.

               Exista 3 forme ale tulburarii de somn in legatura cu respiratia – sindromul de apnee de somn obstructiva, sindromul de apnee de somn centrala si sindromul de hipoventilatie alveolara centrala. Sindromul Pickwick, un termen mai vechi, descria indivizii obezi cu o combinatie de sindrom de apnee de somn obstructiva si hipoventilatie ce desteapta din somn ca avand hipoventilatie in legatura cu somnul.

               Indivizii cu acest tip de tulburare se pot plange de disconfort nocturn in piept, senzatie de asfixie ori anxietete intensa, miscari violente ale corpului (‘dormitori nelinistiti’) , pot descrie ‘betie de somn’ (dificultate extrema la desteptare si stare confuzionala) , uscarea severa a gurii, cea ce duce la trezirea in cursul noptii pentru a bea apa, sau nicturie, ce apare odata cu progresia simptomelor. Majoritatea indivizilor cu aceasta afectiune sunt supraponderali, mai putin cei cu apnee de somn centrala si prezinta HTA (hipertensiune arteriala) cu valori mari ale presiunii diastolice de asemenea sunt implicate si alte afectiuni – neurologice, afectiuni ORL (obstructia cailor aeriene nazale) , malformatii maxilo-mandibulare, afectiuni endocrinologice (acromegalie) , tumori de trunchi crebral.

                La copiii mici simptomele si semnele sunt de intensitate mai redusa, find mai greu de identificat. O prevalenta a tulburarii de somn in legatura cu respiratia in asociere cu apneea de somn obstructiva ar fi de 1-10% la adulti. Debutul acestei afectiuni este insidios, evolutia progresiva spre cronicizare. Pierderea in greutate poate duce la rezolvarea spontana a sindromului de apnee de somn obstructiva, dar de regula evolutia progresiva poate duce in final la moarte prematura cardiovasculara sau prin aritmie.

                 Afectiunea poate surveni la orice varsta, dar cei mai multi diagnosticati sunt intre 40-60 de ani. Ca si tratament se poate indica pentru cei cu apnee obstructiva de somn scaderea in greutate dar baza tratamentului nu trebuie sa ramana aceasta, in prezent se foloseste cu rezultate bune tratamentul prin presiune pozitiva continua nazala, aceasta inlocuind tratamentul chirurgical folosit o perioada indelungata (traheostomia, uvulopalatofaringoplastia) . Se foloseste si tratamentul medicamentos, un medicament mai recent introdus fiind teofilina.

Anorexia nervoasa Anorexia nervoasa Contacteaza-ne!

Anorexia nervoasa


 

            Anorexia nervoasa este o tulburare psihiatrica caracterizata prin refuzul de a mentine o greutate minima  normala, deseori cu consecinte fiziologice severe. Pacientii au o imagine deformata asupra corpului lor, precum si o frica intensa de luare in greutate, in ciuda faptului ca prezinta o insuficienta ponderala severa.            Anorexia poate fi ...


vezi mai multe detalii despre "Anorexia nervoasa"

Tulburarea de panica Tulburarea de panica Contacteaza-ne!

Tulburarea de panica


 

Tulburarea de panica se caracterizeaza prin prezenta atacurilor de panica repetate, ...


vezi mai multe detalii despre "Tulburarea de panica"

Narcolepsia Narcolepsia Contacteaza-ne!

Narcolepsia


 

           Narcolepsia, ca tulburare de somn, tradusa din limba greaca inseamna “ torpoare” sau “ posesie”. Cunoscuta si sub numele de “ sindrom de epilepsie” sau “ Gelineau de somn”, dupa numele lui J. B. Gélineau, cel care a descris-o in anul 1880, la 3 ani dupa C. Westphal este caracterizata ...


vezi mai multe detalii despre "Narcolepsia"
Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica