Acupunctura, Cursuri de masaj, remedii naturiste 


Sunati acum!

 

0771.122.122

 

Natura Medic

Ultimele articole

Accident vascular cerebral (AVC)

  • Accident  vascular  cerebral (AVC)
vezi detalii »

Apneea obstructiva in somn

  • Apneea obstructiva in somn
vezi detalii »

Hipertensiunea intracraniana

  • Hipertensiunea intracraniana
vezi detalii »

Ultimele articole

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz)

Procedura de curatare a ficatului si a vezicii biliare (Dr. Andreas Moritz) http://suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html   Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează ...

citeste »

Varza Murată

Varza Murată

Varza Murată-Tocmai când eu nu am mai pus!.. 

Varza Murată

Varza murată este un aliment dar şi un medicament minune despre care  se spune că în Evul Mediu ar fi salvat mii de vieţi.

Despre acest aliment nu s-au scris foarte multe studii dar se ştie că varza murată este un foarte bun antianemic, diuretic şi revitalizant.

Varza murată este bogată în vitamina C, chiar mai bogată  decât varza  crudă, vitamina antioxidantă care ajută la fortifierea  sistemului  imunitar al organismului.

Este singurul aliment de natura vegetala În care se găseşte  vitamina  B12 din belşug dar şi minerale ca magneziu, acid folic,  potasiu, fier,  iod.

Datorită conţinutului său de vitamina B12, varza murată  încetineşte procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos şi  împiedică pierderile de memorie.

Studiile cercetătorilor arată că varza murată este un  inhibator al cancerului. În timpul fermentaţiei, produce o substanţă  numită isotiocianat care previne răspândirea cancerului în  organism.

S-a dovedit de asemenea, că este un leac împotriva gripei  aviare.

Varza murată alină durerile de stomac şi îi ajută pe cei  care au  probleme cu constipaţia, contribuind la reglarea  digestiei.

Pentru că are fier în compoziţie, varza murată este  recomandată celor  care  suferă de anemie dar şi persoanelor care au stări depresive.

Deoarece conţine puţine calorii - 20 de calorii la sută de  grame -  poate fi consumată cu încredere în curele de slăbire  deoarece  înlesneşte arderea grăsimilor.
Pe lângă faptul că în organism actionează exact ca o perie  aspră la curăţarea şi eliminarea toxinelor, varza murată mai este cunoscută şi pentru efectul său de stabilizare a tensiunii arteriale.

Moarea - zeama de varză acră - se recomandă pentru  detoxifierea organismului, mai ales după sărbători, câte două, trei pahare în fiecare zi.

Şi ca să încheiem într-o notă optimistă dar şi cu îndemnul de a nu ignora butoiul cu varză murată, chiar dacă nu miroase prea plăcut, se spune că undeva, într-un spital, era un bolnav de cancer  căruia  medicul de salon nu-i mai dădea zile multe. La vizita
zilnică nici nu se mai oprea la patul lui. Dădea a lehamite din mână, spunând "moare!" şi trecea mai departe.

Cunoscând verdictul medicului, familia a venit şi l-a luat ca să moară acasă.

Mai mult din obisnuinţă dar şi ca încurajare, medicul i-a recomandat să vină la control peste 6 luni deşi ştia că va  muri. Dar surpriza! Exact la 6 luni, medicul se trezeşte în cabinet cu cel  pe care deja îl credea mort. L-a intrebat cum, ce a făcut de încă mai este în viaţă şi arată aşa de bine la care fostul muribund îi răspunde:

- Păi, de câte ori treceaţi pe lângă patul meu, spuneaţi "moare" şi eu, acasă, am băut două butoaie de moare.

Varza murată, leac popular, e modestă,  ieftină şi pare a nu valora nici cât o ceapă degerată.

Ştiai însă că a  salvat mii de vieţi în Evul Mediu?

Ştiai că a avut rolul ei în descoperirea Lumii Noi?

Ştiai că este singurul aliment de natură vegetală în care este prezentă vitamina B12?

Ştiai că se  numără printre alimentele preferate ale faimosului capitan Cook?

Ştiai că odinioară era folosită drept unul dintre cele mai eficiente remedii pentru vindecarea scorbutului?

Ştiai că oamenii de stiinţă  au constatat că persoanele care o consumă sunt mai puţin expuse îmbolnăvirii de cancer? Varza murată este, da, un aliment minune. Cu  toate că ne amintim de ea doar ocazional, varza murată se bucură de  anumite proprietăţi medicale şi nutriţionale ce merită menţionate.

Varza murată este extrem de bogată în vitamina C (mai bogată chiar decât alimentul în stare proaspătă, crudă), vitamină ce  oferă  protecţie antioxidantă, dar nu numai, ajutând astfel la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Varza  murată este cunoscută şi ca un puternic mineralizant şi remediu împotriva anemiei. În compoziţia sa sunt prezente minerale şi vitamine esenţiale pentru funcţionarea optimă a organismului: vitamine din complexul B şi minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.

Numai 100 g  de varză murată asigură un sfert din doza zilnică de vitamina C recomandată, iar un pahar-două pe zi de zeamă de varză pot face minuni pentru persoanele anemice sau a celor suferind de hemoroizi.

De asemenea, varza acră poate fi consumată cu încredere în  curele de slăbire întrucât conţine puţine calorii (20 calorii la 100  grame ) şi contribuie la reglarea digestiei, înlesnind totodată arderea  grăsimilor.

In timpul procesului de fermentaţie, se formează acidul lactic ce acţionează pozitiv asupra tractului digestiv curăţându-l de bacteriile dăunătoare şi ajutând astfel la detoxifierea organismului.

Pe lângă rolul său de eliminator al toxinelor din organism, varza murată mai este cunoscută şi pentru efectul său de stabilizare a tensiunii arteriale.

Recent, nutriţioniştii secolului XX apreciază varza murată drept un puternic aliment afrodisiac pentru barbaţi, ducând la creşterea potenţei masculine. Conform  unui alt studiu recent, femeile care consumă varză murată de 5 ori pe săptămână  prezintă un risc cu 70% mai scăzut de a dezvolta cancer la sân.

Virozele pot fi şi ele evitate prin consumul de varză acră, iar pentru prevenirea gripei aviare varza murată este recomandată cu caldură de către specialişti.

Graţie conţinutului său de vitamina B12, varza murată încetineşte procesul  de îmbătrânire, protejând sistemul nervos şi împiedicând pierderile de memorie.

 
Argintul

Argintul


Argintul Stiati ca? Pentru a ameliora setea, atunci cînd nu se poate bea nimic, puteti tine în gura un obiect de argint.- Organismul unui om cu masa de 70 kg contine aproximativ 0,07 mg de argint.- Cei care poarta bijuterii de argint sînt mai calmi.- Argintul se foloseste si sub forma de ...


citeste mai departe »

alte leacuri din batrani

alte leacuri din batrani


Ghimbirul Radacina noduroasa care se remarca prin gustul ei picant si acru, ghimbirul figureaza printre remediile "de casa" cele mai larg utilizate si studiate la ora actuala. Asemanator cu curcuma si cu cardamomul, ghimbirul se foloseste in scopuri medicale, cel putin de 5000 de ani, fiind recunoscut in lumea intreaga pentru capacitatea sa de a ...


citeste mai departe »

kinetoterapie

kinetoterapie


Kinetoterapia este o parte a medicinii numita si gimnastica medicala, ce trateaza numeroase afectiuni prin intermediul programelor complexe de exercitii terapeutice, elaborate individual, in functie de afectiune si de evolutia-involutia acesteia, pentru fiecare pacient in parte. Exista cazuri in care kinetoterapia este singura modalitate de tratament. Ea actionand atat asupra grupelor musculare, a sistemului osos cat si ...


citeste mai departe »Datorita procesului de optimizare a imaginilor, culorile si calitatea lor nu reflecta intocmai originalul. Preturile serviciilor oferite de noi se pot modifica fara o notificare prealabila. Va rugam verificati preturile telefonic.

ACUPUNCTURA: Despre acupunctura Electroacupunctura Preturi acupunctura
HOMEOPATIE: De ce homeopatie? Principiile homeopatiei Avantajele homeopatiei Indicatiile homeopatiei Consultatia si diagnosticul Tratamentul homeopatic Preturi homeopatie Reguli de urmat in timpul tratamentului homeopat
TRATAMENTE PT SPATE SI COLOANA: kinetoterapie
MEDICINA TRADITIONALA: Medicina traditionala chineza Reflexoterapie Masaj medical Acupunctura
BOLI SI AFECTIUNI: Afectiuni ale ochilor Afectiuni neurologice Boli cardio-vasculare Boli ale oaselor, muschilor si articulatiilor Boli la copii Boli respiratorii Boli digestive Boli renale Boli endocrine Boli genitale si ale sanilor Diabet, nutritie si metabolism Tulburari Psihice Tulburari ale sexualitatii si reproducerii
PRODUSE NATURISTE: Uleiuri Ceaiuri Tincturi Alifii Siropuri
CURSURI : Cursuri de masaj Durata si pretul cursurilor Scoala noastra de masaj cursuri cosmetica
Acupunctura, Cursuri de masaj, remedii naturiste